Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحولات در گذر است و خبر هیچ ‌گاه متوقف نخواهد شد. خبرهایی رسمی و ‌گاه غیر رسمی؛ خبرهایی که مورد توجه قرار می‌گیرد ‌یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانه‌های خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبرهایی را برجسته می‌کنند و در مواردی هم از کنار آن می‌گذرند. اگر خبر‌ به‌ما‌هو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کم‌رنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رصد‌خانه «تابناک»، جایی است که خبرهایی ‌گاه غیررسمی و ‌گاه اخباری که مورد توجه قرار نمی‌گیرد، ‌برای مخاطبان آماده می‌کند؛ خبرهایی که ‌گاه به ملاحظه جناح‌های سیاسی مورد توجه قرار نمی‌گیرند و ‌گاه به دلیل کم توجهی رسانه‌ها به حاشیه ‌می‌روند، ولی همین خبر‌ها، اخباری ‌هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه می‌کنند.

در رصدخانه تیتر و خلاصه‌ای از مهم‌ترین اخباری که اطلاع از آن‌ها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد و اینک رصدخانه تابناک را می‌بینید

خط و نشان میرسلیم برای اصولگرایان

سید مصطفی میرسلیم نامزد حزب موتلفه اسلامی در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در جمع تعدادی از نمایندگان فعلی و ادوار مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشی موتلفه اسلامی در ارجح دانستن منافع ملی بر منافع حزبی افزود: عده‌ای نباید از صدق و صفایی که ما در موتلفه اسلامی برای حفظ مصالح نظام داشتیم، برداشت ناصحیح کنند و بگویند ما هر زمانی به موتلفه اسلامی اشاره کنیم، آن ها از صحنه رقابت‌ها انصراف می‌دهند؛ این سخنان سواستفاده از صداقت و تعهد عمیق حزب موتلفه است.

اعلام موضع مصباح یزدی درباره چرخش احمدی‌نژاد

آیت‌الله مصباح یزدی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم: قریحه عقلایی اقتضا می‌کند که انسان در هر امری که مقابل چند گزینه قرار می‌گیرد و می‌تواند یکی را اختیار کند، سعی کند بهترین گزینه را انتخاب کند، و مقتضای عقل آدمی نیز انتخاب بهترین است. لذا درصورت انتخاب غیراصلح، هم مخالف مقتضای عقل عمل کرده‌ایم، هم سبب بهره نبردن (و چه بسا ضرر به) خود شده‌ایم، و هم اگر به واسطه انتخاب ما دیگران هم ضرر کنند، مسئولیم. وی با اشاره به انتخابات و مطرح شدن مسأله اصلح و صالح مقبول از جانب برخی فعالان سیاسی، اظهار داشت: هم قریحه عقلایی و هم دلیل عقلی ایجاب می‌کند که بهترین را انتخاب کنیم؛ چرا که در غیر این صورت ضررهایی به خود و جامعه و دینمان می‌زنیم؛ البته حتی در آنجایی که به اصلح رأی می‌دهیم، نمی توان صد در صد نتیجه دلخواه را انتظار داشت؛ چرا که شاید اشتباه کنیم؛ شاید آن فرد بعدها تغییر رویه دهد، یا شاید اکثریت مردم فرد دیگری را انتخاب کنند.

راهنمایی صدیقی برای انتخابات

حجت الاسلام کاظم صدیقی در حسینیه تهرانی‎های مشهد افزود: در انتخابات نباید به دنبال شاد کردن دشمنان و منافقان باشیم بلکه باید از خدا بخواهیم کسی که هیئتی و امام رضا پسند و دلسوز و مبارزه گر با فساد باشد انتخاب شود. باید خط را بشناسیم و ببینیم چه کسی غیرت دارد و همان را انتخاب کنیم.

نظر محمد جواد لاریجانی درباره کاندیدای پوششی

محمد جواد لاریجانی در پاسخ به این سوال که یکی از نامزدهای انتخابات (اسحاق جهانگیری) رسماً اعلام کرده که برای کمک به روحانی وارد صحنه شده و اصطلاحاً کاندیدای پوششی است و نه واقعی، گفت: "در بحث نامزدهای پوششی هم خیلی تردید و شبهه دارم". لاریجانی به وجه قانونی نامزدهای پوششی هم اشاره کرد و با تاکید بر اینکه "بنده درباره نامزد پوششی شبهه قانونی دارم، البته شورای نگهبان باید در این باره موضع قانونی را اعلام کند که کرده است" گفت: در هر حال به نظر من اگر شخصی اعلام کند "من نامزد هستم، ولی نامزد پوششی هستم"، به نظر من اصلا چنین شخصی نامزد نیست. وی در ادامه سخنان خود در مورد کاندیداهای پوششی، از منظر عضویتش در شورای نظارت بر صدا و سیما گفت: بنده به عنوان عضو این شورا معتقدم کسانی که رسما اعلام کرده‌اند فقط برای کمک به یک کاندیدای دیگر در مناظره‌ها و مباحث ریاست‌جمهوری شرکت‌ کرده‌اند و فقط کاندیدای پوششی هستند، حق شرکت در مناظره‌ها و برنامه‌های صدا و سیما برای ریاست جمهوری را ندارند.

چه کسی فیلم قالیباف را می‌سازد؟

سرپرست تبلیغات ستاد انتخاباتی محمدباقر قالیباف به یک شایعه درباره مستندهای تبلیغاتی نامزد انتخابات ریاست جمهوری واکنش نشان داد. تهیه‌کننده «ماجرای نیمروز» و «سیانور» اعلام کرد که مستندهای تبلیغاتی محمدباقر قالیباف را محمدحسین مهدویان و بهروز شعیبی نخواهند ساخت. او در این باره در توییتر نوشت: «برخلاف اخبار منتشره هيچكدام از دوستان عزيزم محمدحسين مهدويان و بهروز شعيبی مسئوليت ساخت مستندهای انتخاباتي آقای قالیباف را بر عهده ندارند.»

ادامه حمله دولتی‌ها به قالیباف

پس از انتقادات روز گذشته رییس‌جمهور به مدیریت شهری امروز هم عباس آخوندی از وضعیت شهر تهران انتقاد کرد و گفت: شهر تهران مکانی برای رفت و آمد افراد نیست بلکه برای خودروها ساخته شده است و شهروند در آن جایی ندارد، چه برسد به زنان و کودکان. در آخرین سرشماری انجام شده، سه میلیون و ۹۰۰ هزار واحد مسکونی در تهران وجود دارد؛ بنابراین ۱۳ میلیون نفر امکان سکونت در تهران را دارند این در حالی است که جمعیت تهران ۸.۶ میلیون نفر است که تعداد زیادی از آنان در شرایط سخت و نابهنجاری زندگی می‌کنند. از سال ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۲، ۱۰۱ هزار پروانه ساخت برای منطقه یک تهران صادر شده است.

اعتراض کواکبیان به عدم احراز صلاحیتش

مصطفی کواکبیان در جلسه علنی امروز مجلس از رد صلاحیت خود و همکارانش در انتخابات ریاست جمهوری انتقاد کرد.کواكبيان كه در انتخابات رياست جمهوري دوازدهم به عنوان كانديد حزب مردم سالاري ثبت نام كرده بود،‌ از سوي شوراي نگهبان صلاحيتش احراز نشد و بر اين اساس از گردونه رقابت انتخاباتي،‌ خارج گشت. اين نكته موجب شد تا اين نماينده اصلاح طلب مجلس در لفافه و با تكيه بر اصل 67 و 115 قانون اساسي،‌ نسبت به اين اتفاق اعتراض كند.

در اصل 115 قانون اساسي آمده است: «رییس جمهور باید از میان رجال مذهبی و سیاسی که واجد شرایط زیر باشند انتخاب گردد: ایرانی‏ الاصل، تابع ایران، مدیر و مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوی، مومن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور. »اين نماينده اصلاح طلب مجلس گفت: خوشبختانه شوراي نگهبان اسامي نامزدهاي احراز صلاحيت شده را مطرح كرد كه همه بايد به نظر اين شورا تمكين كنند. از دولت خواهش مي‎کنم که پس از انتخابات لايحه جامع انتخابات را بياورد، مجلس هم مصوبات قبلي را پيگيري كند و شوراي نگهبان نيز مصاديق رجل سياسي و مدير و مدبر را بيان كند.او تصريح كرد: همه ما براساس اصل 67 قانون اساسي سوگند خورديم از حقوق ملت دفاع كنيم. وقتي نمي توانيم از حقوق خودمان دفاع كنيم، چگونه مي‌خواهيم از حقوق مردم دفاع كنيم؟ چطور است كه از قوه مجريه و قضائيه، افرادي رجل سياسي مي‌شوند اما چند نماينده ادوار مجلس رجل نمي شوند؟در اين ميان مسعود پزشكيان كه رياست مجلس را برعهده داشت از كواكبيان خواست كه به دليل در موضوع نبودن اخطارش بحث را تمام كند و سرانجام بعد از آنكه ميكفروفون كواكبيان را قطع كرد، خطاب به او گفت: ممنون،‌اين موارد كه دستور جلسه نيست!

البته كواكبيان با قطع شدن ميكرفون دست از ادامه صحبت‌هايش نكشيد و تلاش كرد كه با فرياد زدن حرفش را ادامه دهد.

واکنش جهانگیری به وعده‎های قالیباف

اسحاق جهانگیری روز دوشنبه در آیین بهره برداری از مرحله نخست اتصال فیبرنوری به منازل در سخنانی افزود: برخی می گویند و شعار می دهند که می خواهند این میزان شغل ایجاد کنند، این برادر عزیز یا شغل ایجاد نکرده یا عدد و رقم متوجه نمی شود.وی با بیان این که شغل ایجاد کردن کار بسیار دشواری است، خاطرنشان کرد: اقتصادی که ظرفیتش مشخص است که چه مقدار شغل می توان ایجاد کرد اگر کسی بگوید چند میلیون شغل ایجاد می کنم، معلوم است که می خواهد مردم را فریب دهد.نامزد انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری در عین حال دغدغه اصلی دولت یازدهم را افزایش اشتغال جوانان عنوان کرد و گفت: سالی پنج میلیون دانشجو و یک میلیون فارغ التحصیل در کشور داریم لذا دغدغه اصلی ما باید ایجاد شغل برای آنها باشد.جهانگیری تصریح کرد: نگاه ما به اقتصاد بایددانش بنیان باشد و خلاقیت و نوآوری در آن ایجاد کنیم لذا باید به دانشگاه ها نگاه ویژه داشته باشیم.

دوران سوپرمن بودن گذشت

کاظم جلالی گقت: نظام انتخاباتی را نباید به سمت رقابت اشخاص پیش ببریم بلکه رقابت ها باید به سمت رقابت در برنامه ها باشد.این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که صحنه سیاسی انتخابات باید با نشاط باشد، اضافه کرد: بهترین حالت در صحنه انتخابات این است که کاندیداها برنامه های خود را اعلام کنند. جلالی اظهار داشت: دوران سوپرمن بودن گذشت؛ دوراني که افراد خودشان را طوری معرفی کنند که یک شبه می توانند مشکلات را حل کنند، گذشته است. نامزدها باید کار تیمی کنند؛ باید با کار تیمی مشکلات را حل کرد و دارای برنامه بود. تاکید کرد: واقعیت های اقتصاد امروز کشور را باید کاملا دریافت و بر اساس آن صحبت کرد، کاندیداها باید بتوانند حرف های خود را منتقل کنند تا مردم ارزیابی درستي داشته باشند.

این نماینده مجلس اظهار داشت: انتخابات باید با نشاط برگزار شود. توهین و تخریب نشود. زیرا توهین و تخریب در انتخابات جواب نمی دهد.

واکنش محمود رضوی به یک شایعه

سرپرست تبلیغات ستاد انتخاباتی محمدباقر قالیباف به یک شایعه درباره مستندهای تبلیغاتی نامزد انتخابات ریاست جمهوری واکنش نشان داد.تهیه‌کننده «ماجرای نیمروز» و «سیانور» اعلام کرد که مستندهای تبلیغاتی محمدباقر قالیباف را محمدحسین مهدویان و بهروز شعیبی نخواهند ساخت.او در این باره در توییتر نوشت: «برخلاف اخبار منتشره هيچكدام از دوستان عزيزم محمدحسين مهدويان و بهروز شعيبی مسئوليت ساخت مستندهای انتخاباتي آقای قالیباف را بر عهده ندارند.»

نخستین مقاصد سفرهای تبلیغاتی رئیسی

حجت‌الاسلام رئیسی نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ۵ اردبیهشت‌ماه امسال در قالب سفرهای تبلیغاتی به استان خراسان‌جنوبی و یزد سفر می‌کند.حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی در نخستین سفر تبلیغاتی خود فردا (5 اردیبهشت‌ماه) به استان‌های‌خراسان‌جنوبی و یزد سفر کرده و در شهرستان های بیرجند و یزد در جمع مردم به ایراد سخنرانی خواهد پرداخت.

وعده ۲۵۰ هزار تومانی قالیباف

محمدباقر قالیباف کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، اظهار داشت: برای کشوری که بیشترین منابع و بهترین استعدادها و نیروی خلاق و جوان را دارد ، رکود و بیکاری فراگیر مایه تاسف است. ما کشور ثروتمندی هستیم با مردمی فقیر و این فقط ناشی از سوء مدیریت و تفکرات و رفتارهای پوسیده مدیریتی است.وی تاکید کرد: یکی از مهمترین محورهای اقتصادی برنامه دولت مردم جهاد علیه بیکاری است در این برنامه ایجاد پنج میلیون شغل پیش بینی شده و تمامی مقدمات و الزامات تحقق این تعهد بصورت دقیق بررسی شده است.قالیباف افزود: از سوی دیگر به دلیل اینکه بسترسازی برای اشتغال وظیفه دولت است، برای کسانی که شغل ندارند دولت موظف به پرداخت حق شغل یا کارانه به آنان است. لذا در صورت پیروزی دولت مردم، یک سامانه ملی کارانه راه اندازی می‌شود و همه افراد بالای 18 سال که جویای کار هستند در این سامانه ثبت نام می‌کنند تا به تدریج به واحدهای تولیدی و بنگاه‌های اقتصادی معرفی شوند.وی تصریح کرد: کارآفرینان و کارفرمایانی که از این سامانه نیروی کار خود را جذب کنند تسهیلات و مشوق‌های ویژه مالی دریافت خواهند کرد. نکته مهم این است که از زمانی که فرد در سامانه ملی کارانه ثبت نام می کند تا زمانی که به بنگاه ها معرفی می شود ، ماهیانه مبلغ دویست و پنجاه هزار تومان به حساب این فرد واریز خواهد شد.

تکذیب مصاحبه همسر ابراهیم رئیسی

سایت سمعک نیوز با انتشار توضیحی بر روی خروجی خود درباره مصاحبه جمیله علم الهدی نوشت: متاسفانه مشخص شد که مصاحبه ای در کار نبوده و متن مذکور مخدوش و غیرقابل استناد است. به گزارش مهر، مطلب منتشر شده در قالب مصاحبه از خانم دکتر جمیله علم‌الهدی در سایتی به نام «سمعک‌نیوز»، مخدوش و غیرقابل استناد است و اساساً جمیله علم‌الهدی مصاحبه‌ای با این سایت نداشته است. سایت سمعک نیوز با انتشار توضیحی بر روی خروجی در خصوص مطلب مزبور نوشت: در پی اعتراض ستاد حجت الاسلام والمسلمین رئیسی و پس از بررسی خبر متن منتشر شده در این سایت درباره مصاحبه خانم علم الهدی، متاسفانه مشخص شد که مصاحبه ای در کار نبوده و متن مذکور مخدوش و غیرقابل استناد است.

مولاوردی: روحانی برنامه جدیدی در حوزه زنان دارد

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور گفت: روحانی برنامه جدیدی در حوزه زنان برای دولت دوازدهم دارد.شهیندخت مولاوردی در گفت‌وگو با خبرآنلاین درباره سکوت کاندیداهای ریاست جمهوری در حوزه زنان اظهار کرد: کاندیداها هنوز هیچ وعده‌ای در اين حوزه نداده‌اند. هنوز برنامه‎های کاندیداها اعلام نشده و ظاهرا در حال تدوین آن هستند.وی در پاسخ به اینکه آيا اعلام موضع کانديداها در حوزه زنان به رای آوری آنان کمک خواهد کرد؟، نیز گفت: نه تنها برای رای آوری، بلکه به دلیل اهمیت موضوع زنان باید به اين حوزه ورود کنند. چرا که نیمی از جمعیت کشور را زنان تشکيل مي دهند و قطعا روساي جمهور بايد براي اين جمعيت کثير برنامه داشته باشند.مولاوردی درباره برنامه حجت الاسلام روحانی به عنوان یکي از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم بیان کرد: آقای روحانی برنامه‌‎ تازه‎ای در حوزه زنان دارند. با توجه به شرایطی که در آن قرار داریم و تفاوت‎هایی که با دوره قبل ايجاد شده، برنامه جدید ارائه می شود.وی که بيان جزئيات اين برنامه را به آينده موکول کرد، افزود: برنامه جدید روحانی متناسب با شرایط و نیازهای جدید جامعه است.

دفاع تمام قد معین از روحانی

مصطفی معین در جلسه بررسی اخلاق انتخاباتی در سالن اجتماعات شهید چمران دانشگاه بوعلی‌سینای همدان، به بررسی اخلاق انتخاباتی پرداخت و اظهار کرد: رمز عقب‌افتادگی جهان سیاست‌زدگی است، اگر علم با مداخلات سیاسی دچار موانع شود، از پیشرفت جامعه نیز جلوگیری می‌شود.معین با اشاره به دولت دکتر روحانی تأکید کرد: دولتی که کشور را از دوران سیاه 8 ساله تحریم بیرون کشاند و به صورت برابر با 6 کشور قلدر جهان به پای میز مذاکره و گفت‌وگو نشاند و توانست برجام را به نتیجه برساند، نیاز به تداوم مدیریت دارد.وی انتخابات آزاد، عادلانه و قانونمند را نیازمند اخلاق دانست و تصریح کرد: علم بدون اخلاق سر از هیروشیما در می‌آورد و اگر همگرایی داشته باشد، جامعه را به رشد می‌رساند.وی جامعه ما را دچار آسیب‌های اجتماعی عمیق و گسترده‌ای دانست و یادآور شد: آسیب‌هایی که امروزه کشور به آن دچار است، مربوط به دولت مهرورزی است بنابراین جامعه‌ای که در آستانه فروپاشی اخلاقی است، نیازمند برگزاری انتخاباتی بااخلاق و سالم است.معین، الزامات اخلاقی و پایبندی به آن را برای انتخابات عنوان کرد و گفت: رعایت اخلاق انتخاباتی در سه سطح مسئولان و برگزارکنندگان، کاندیداها و مردم باید مورد توجه قرار گیرد.

واکنش نادران به اظهارات وزیر کار

الیاس نادران نماینده سابق مجلس در توییتر خود به اظهارات اخیر علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که گفته بود، «توقع افراد جویای کار بالاست» واکنش نشان داد.الیاس نادران در همین باره نوشت: «اگر وزارت کار به جای نیروهای امنیتی از جامعه کارگری پر شده بود، این روزها شاهد این حرف ها نبودیم.»

استوری اینستاگرام ۲۰۰ میلیون نفر کاربر روزانه دارد

همان طور که می‌دانید، اینستاگرام قابلیت استوری را از اسنپ چت کپی برداری کرده است اما حالا این ویژگی بسیار محبوب شده است و اینستاگرام به صورت رسمی اعلام کرده است که هر روز 200 میلیون نفر از ویژگی استوری این اپلیکیشن استفاده می‌کنند. این در حالیست که رقم اعلام‌شده در ماه ژانویه 150 میلیون نفر در روز بود که اکنون به 200 میلیون نفر رشد پیدا کرده است و این رشد نشان از رایج شدن هر چه بیشتر آن در میان کاربران در سطح جهان دارد. جالب است بدانید که تعداد کسانی که در طول این 9 ماه به سراغ ویژگی استوری اینستاگرام آمده‌اند و از آن استفاده می‌کنند از کسانی که از این ویژگی در اسنپ چت استفاده می‌کنند بیشتر است. در اسنپ چت روزانه 158 میلیون نفر از این ویژگی استفاده می‌کنند اما در حال حاضر اینستاگرام 200 میلیون کاربرد در قابلیت استوری دارد. در هر صورت قابلیت استوری در اینستاگرام به دلیل امکانات و ... در میان کاربران بسیار دوست داشتنی است و این روزها کاربران ایرانی نیز که دیگر علاقه زیادی به منتشر کردن پست‌های متوالی ندارند، با استوری اینستاگرام تصاویر و ویدئوهای خود را به اشتراک می‌گذارند و برخی نیز با استفاده از قابلیت لایو ویدئو به پرسش‌های دوستان و طرفداران خود پاسخ می‌دهند که این حالت در میان افراد مشهور در سراسر دنیا بسیار رشد پیدا کرده است. ایلنا، این خبر را منتشر کرد.

بازداشت یک معلم به دلیل تنبیه بدنی دانش آموز

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان رودبار جنوب (استان کرمان) گفت: معلم متخلف رودباری که هفته گذشته اقدام به تنبیه شدید بدنی دانش آموز کلاس دوم مدرسه "فقاهت ریگ بحرین" کرده به اتهام ایراد ضرب وجرح عمدی و کودک آزاری بازداشت شد. معلم متخلف رودباری که هفته گذشته اقدام به تنبیه شدید بدنی دانش آموز کلاس دوم مدرسه "فقاهت ریگ بحرین" نموده بود به اتهام ایراد ضرب وجرح عمدی و کودک آزاری بازداشت شد. وی صبح امروز ضمن صدور دستور بازداشت این معلم متخلف، در مدرسه "فقاهت ریگ" ،واقع در روستای بحرین از توابع شهرستان رودبار جنوب (استان کرمان) حاضر شد و ازنزدیک دانش آموزان این مدرسه را مورد دلجویی قرار داد. در حال حاضر دانش آموز صدمه دیده به پزشکی قانونی معرفی و رسیدگی به این پرونده باقید فوریت در حال انجام است. عصر ایران این خبر را منتشر کرد.

۱۱۰۰ دقیقه سرکاری!

در حالی‌ که منشور حقوق شهروندی را تصویب می‌کنید و با آن عکس یادگاری می‌گیرید،‌ چگونه حاضر می‌شوید تا زمان و وقت مردم و همچنین زمان ارزشمند صدا و سیما را که بودجه‌های کلانی از بیت‌المال صرف آن می‌شود، با آوردن یار کمکی، ضایع سازید؟! حضور جهانگیری در نقش نامزد پوششی و حامی روحانی در انتخابات در حالی رقم خورده که قرار است وی در

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۵۲۴۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محسن رضایی زیر ذره‌بین؛ از دوستی قدیمی با قالیباف تا تغییر استراتژی!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سازندگی در یادداشتی، به موضوع تغییر تحرکات سیاسی محسن رضایی پرداخته و نوشته است:

آرایش سیاسی نیروهای اصولگرا برای دوره دوم انتخابات مجلس که ۲۱ اردیبهشت ‌ماه برگزار می‌شود، تغییر کرد. برخی چهره‌ها و طیف‌های اصولگرا از ائتلاف‌های قبلی خود خارج شدند و ائتلاف جدیدی را رقم زدند. ازجمله محسن رضایی که تحرکات سیاسی‌اش در آستانه دور دوم این شائبه را به وجود می‌آورد که از شانا جدا و به صبح ایران پیوسته است. در آخرین عکسی که از او در کنار رائفی‌پور و سعید محمد منتشر شد، افرادی حضور داشتند که شاید بتوان آنها را از دشمنان قسم‌خورده محمدباقر قالیباف دانست. رضایی که تاکنون درخصوص فعالیت‌های حزبی مجلس دوازدهم برخلاف دوران‌هایی که برای ریاست‌جمهوری‌اش تلاش می‌کرد، فعالیت سیاسی خاصی بروز نداده بود، حال با نشست‌های مختلف با رقیبان رئیس مجلس دوازدهم، گویا سیاست‌ورزی دبیر سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام وارد فاز جدیدی شده است.

شاید نام رضایی را نسبت به برخی چهره‌های شناخته شده اصولگرایی در یک سال اخیر و برای‌ انتخابات پارلمان کمتر شنیده باشیم اما این امر نشان از این موضوع ندارد که برادر محسن، کنج عزلت گزیده بود و رفت‌وآمدی بین سیاسیون نداشت. او در ائتلاف شانا که ائتلاف اصولگرایان است، حضور داشت و پس از مدتی با جریان شریان جلسه برگزار می‌کرد. حالا هم چند وقتی است در کنار رائفی‌پور و سعید محمد، اصلی‌ترین مهره‌های طیف نوظهور صبح ایران می‌نشیند. آن هم همان محسن رضایی‌ای که در طول چهار سال ریاست قالیباف بر مجلس تا آنجایی که در توان داشت، سعی کرد تا مانند دوستانش چندان رئیس مجلس یازدهم را مورد هجمه قرار ندهد، مگر در لفافه.

اصولگرایان هرگز به وحدت درستی نرسیدند و حزب‌ها و ائتلاف‌هایشان نیز همواره درصدد زمین زدن یک یا چند نفر از افراد خودشان بوده است. مثال بارزی که می‌توان از قالیباف و دوستانش نام برد اما سوالی که در کنشگری‌های ضدونقیض رضایی پیش می‌آید این است که چطور او به یک‌باره از سایه خارج شد و در دوره زمانی بسیار نزدیک به هم در شورای ائتلاف نیروهای انقلاب (شانا) حاضر و در ادامه در شریان و صبح ایران دیده شد؟ آیا محسن رضایی که همیشه سودای ریاست‌جمهوری را داشت، حال تنها رقیبش را در سال ۱۴۰۴ محمدباقر قالیباف می‌بیند (که گویا او هم چندان از اینکه به جای ریاست پارلمان بر صندلی ریاست قوه مجریه تکیه بزند، بدش نمی‌آید) بنابراین تنها استراتژی‌ای که به ذهنش خطور می‌کند، یار غار تمام جریان‌های اصولگرایی است. آن هم طیف‌هایی که برای زمین زدن قالیباف از هیچ کاری دریغ نکرده و نمی‌کنند.

هرچند این گمانه‌زنی که محسن رضایی چرا تنها قالیباف را رقیب ریاستش بر پاستور می‌داند و چندان وقعی بر رقابت با رئیسی نمی‌نهد نیز سوالی است که ممکن است پیش آید اما در مقابلش می‌توان به این موضوع نیز فکر کرد که اگر این گمانه‌زنی درست باشد، طبیعتاً محسن رضایی در صورت پیروز شدن رئیسی می‌تواند جای بیشتری در دولت آینده داشته باشد تا پیروز شدن قالیباف! کمااینکه تمام این جریان‌هایی که با آنها نشست‌وبرخاست می‌کند، با وجود اختلاف، یک هدف مشترک دارند، حذف محمدباقر قالیباف.‌

اگر کمی به عقب برگردیم نزدیک انتخابات ۱۴۰۰ ریاست‌جمهوری، رضایی و قالیباف رقابت جالبی با هم داشتند. این دو نفر که در جنگ یکی فرمانده ارشد و دیگری فرمانده زیردست بود، یک بار دیگر نیز یعنی سال ۹۲ با هم مسابقه گذاشته بودند؛ اگرچه هر دو از آن رقابت ناکام بیرون آمدند. مجدداً سال ۹۹ عزم رقابت کردند. رئیس مجلس به اسم نظارت بر قوانین و دبیر مجمع هم به ‌عنوان بررسی مسائل استان به سفرهای استانی می‌رفتند. آن زمان که جهان در بحران کرونا بود یک سایت خبری از این خبر داد که محسن رضایی در شرایط کرونایی در کمتر از پنج ماه دست‌کم به ۱۵ استان و البته شهرهای مختلف استان تهران سفر کرده است. البته اصفهان، مرکزی، لرستان و فارس را هم به آن اضافه کنیم. در این فاصله کمتر از یک ماه البته همه سفرهای او نیز با عنوان دبیر مجمع تشخیص انجام شد. همان زمان خبری مبنی بر احتمال نامزدی برادر محسن در انتخابات ۱۴۰۰ ریاست‌جمهوری نیز منتشر شد. اما سایت رضایی حتی خبر کاندیداتوری او برای مجلس را هم ترفند مخالفان برای سوزاندن او در انتخابات ریاست‌جمهوری دانست. این درحالی است که رضایی بالاخره در قامت رقیب رئیسی به میدان مبارزه وارد شد و باخت.
برنامه‌های سفرهای قالیباف هم تقریباً شبیه محسن رضایی بود. مثلاً در برنامه سفر کردستانش با فعالان فرهنگی و اجتماعی سنندج و ‌با شورای اداری استان جلسه داشت. آن زمان همچنین ویدئوهایی از دیدارهای مردمی قالیباف نیز منتشر شده بود که بسیار یادآور سفرهای استانی محمود احمدی‌نژاد بود. در نهایت محمدباقر قالیباف در قامت ریاست قوه مقننه و محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام آینده را ادامه دادند.‌


البته ناگفته نماند در ریاست‌جمهوری سال ۱۴۰۰ رضایی تلاش کرد با شکل‌دهی به یک ائتلاف بین خودش، سعید محمد و مرحوم رستم قاسمی، نوعی کنشگری انتخاباتی منجر به برد و یا منجر به وزن‌کشی را شکل دهد اما او نیز همچون تمام نامزدهای دیگر آن انتخابات، مستحیل در فرآیند برد ابراهیم رئیسی شد و نه ‌تنها در ایام همان انتخابات نیز حرف درشتی علیه رئیسی نگفت بلکه در پساانتخابات نیز همچون عمده دیگر نامزدها وارد دولت رئیسی شد. اگرچه این یک سوال سیاسی جالب است که چرا تمام نامزدهای اصولگرای انتخابات ۱۴۰۰ به صورت یکجا (به غیر از جلیلی که خودش نخواست به دولت برود) وارد دولت رئیسی شدند و چه سیاستی پشت این کار نهفته بود؛ لکن این روایت قصد دارد صرفاً به محسن رضایی بپردازد. آن‌طور که عصر ایران تحلیل می‌کند، سابقه و اطلاعات سیاسی نشان می‌دهد که محسن رضایی پس از خروج از سپاه علاقه خاصی به حضور در دولت داشته است. گزارش‌هایی وجود دارد که او حتی در دولت خاتمی نیز ابراز تمایل به حضور در کابینه داشت. او از سال ۸۴ به این‌ سو عملاً یک پای ثابت عمده انتخابات‌ ریاست‌جمهوری بوده است. انتخابات‌هایی که محسن رضایی به‌رغم انتخاب گفتمان‌های مختلفی از «دولت عشق» گرفته تا «پیوستن به اشکال‌گیرندگان بر انتخابات ۸۸ سپس انعزال از آنها» توفیقی در آنها به دست نیاورد. هرچه بود اما محسن رضایی پس از انتخابات ۱۴۰۰ بخشی از تمایل پیش‌گفته را عملی کرد و به‌ عنوان «معاون اقتصادی رئیس‌جمهور رئیسی» وارد دولت رئیسی شد؛ ورودی که البته از ابتدا هم پیش‌بینی می‌شد که بی‌فرجام باشد. بنابراین، این نخستین بار پس از سال‌ها بود که محسن رضایی از سمت دبیری مجمع تشخیص مصلحت نظام کنار می‌رفت.

به هر حال تحرکات جدید سیاسی محسن رضایی بدان معنا نیست که رقابت نهایی الزاماً بین قالیباف و او خواهد بود، اما با پیشینه‌ای که از این دو سیاستمدار و فرمانده قدیمی داریم، طیف اصولگرایان از هر جریان و حزبی ترجیح می‌دهند برای جلوگیری از پیروزی قالیباف به رضایی رای دهند و همان‌طور که ابراهیم رئیسی را به ریاست رساندند، حال اگر رئیسی مهره سوخته آنها شود، نفر بعدی رضایی باشد تا رئیس مجلس یازدهم. اینکه این اقدام علیه قالیباف چه دستاوردی برای رضایی دارد و حذف قالیباف از گردونه به ‌نفع چه کسانی است؛ نکاتی هستند که باید منتظر ماند تا در آینده‌ای نه‌ چندان نزدیک با رصد کردن تحرکات سیاسی آنها نتیجه گرفت. اما در عین حال فعالیت‌های این روزهای محسن رضایی همواره این گمانه‌زنی را تقویت می‌کند که او سودایی جز کاندیداتوری دوباره برای ریاست‌جمهوری ندارد و گویا در عمل رقیبی قدرتمندتر از محمدباقر قالیباف نمی‌بیند.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904295

دیگر خبرها