Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گاردین، جانهاوی کوماری هر روز صبح کیف قرمز خود را روی دوش می‌اندازد و به تنها مدرسه  روستای مانسا بیگها در منطقه گایا در ایالت بیهار هندوستان می‌رود. در این مدرسه از دختر هفت ساله خجالتی بسان آدم‌های مشهور استقبال و پذیرایی می‌شود. نه اینکه جانهاوی ستاره باشد، بلکه او تنها دانش‌آموز مدرسه است و دو معلم هر روز فقط به خاطر این دختر سر کار می‌آیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آشپز هم حاضر است تا بیشتر روزها برای او غذای گرم آماده کند.

جانهاوی می‌گوید: من یاد گرفته‌ام اسم خودم را به انگلیسی بنویسم و حتی می‌توانم اسم میوه‌ها و رنگ‌ها را هم به انگلیسی بگویم اما هیچ دوستی ندارم که با هم درس بخوانیم، بازی کنیم و حرف بزنم. پریانکا کوماری، معلم مدرسه که بسیار تحت تاثیر تعهد جانهاوی قرار گرفته می‌گوید: این دختر از یک طبقه اجتماعی در هند می‌آید که سال‌ها به آموزش و مدرسه دسترسی نداشته‌اند اما من یاد ندارم حتی یک روز غیبت کرده باشد. هر روز مشتاقانه منتظرش هستیم که اگر نیاید، بیکار می‌مانیم.

این مدرسه ابتدایی از ۱۹۷۲ آغاز به کرده و درهایش هرگز بسته نشده اما بی‌اعتمادی مردم به معیارهای آموزشی در مدارس هند باعث هجرت مردم و دانش‌آموزان به مدارس خصوصی شده است. دولت هند در سال‌های اخیر کوشیده با دادن امتیازهایی چون دوچرخه رایگان، لباس و کفش و کیف مدرسه و حتی پذیرایی با غذای گرم اعتماد مردم را به مدارس دولتی بازگرداند. با این حال، این مدرسه‌ها هر روز بیش از گذشته خالی و خالی‌تر می‌شوند.

جانهاوی از بچه‌هایی است که به دلیل آمدن از یک طبقه اجتماعی پایین، نمی‌تواند هزینه‌های مدارس خصوصی را تامین کند. پدر او کارگر پمپ بنزین است و مادرش خانه‌دار و حضور در مدرسه دولتی تنها راه دانش آموختن برای این دختر باهوش. مدیران نظام آموزشی هند معتقدند وقتی یک دانش‌آموز هر روز از راه دور خودش را به مدرسه می‌رساند، ارزش دارد این مدرسه فقط به خاطر او باز بماند و فعالیت کند.

پینکی کوماری، مادر جانهاوی از اینکه هر روز دخترش به مدرسه می‌رود بسیار خوشحال است. او می‌گوید: ما بسیار فقیر هستیم و از پس هزینه‌های سنگین مدرسه‌های غیردولتی برنمی‌آییم. اگر حمایت‌های مدرسه نبود، دختر من نمی‌توانست خواندن و نوشتن یاد بگیرد و بی‌سواد می‌ماند.

کد خبر 481318 برچسب‌ها هند مدرسه و مدارس

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: هند مدرسه و مدارس دانش آموز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۱۵۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵۰۰ معلم فداکار در اصفهان شناسایی شدند

ایسنا/اصفهان مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان با بیان اینکه تاکنون هزار و ۵۰۰ نفر به پویش معلم فداکار توسط خانواده‌های دانش آموزان و فرهنگیان معرفی شدند، گفت: تربیت دانش آموز الویت معلم و رساندن دانش آموز به کمال انسانی، هدف غایی معلم خواهد بود.

محمدرضا ابراهیمی (سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) در آئین تکریم از ۵۰۰ معلم نمونه استان اصفهان، اظهار کرد: گرامی می‌داریم خاطر ۳۴۵ معلم و ۵۷۰۰ دانش آموز شهید استان اصفهان در جنگ تحمیلی، زیرا شهدا تربیت یافتگان معلمانی هستند که خود تربیت یافته آموزگارانی همانند ائمه معصومین بودند و افتخار می‌کنیم که معلم و همکار انبیا هستیم.از دوسال گذشته در شورای آموزش و پرورش استان مطرح شد که تکریم از معلم باتوجه به اینکه وظیفه همگان است تغییر کند و بر اساس بیانات رهبری جامعه باید تجلیل گر و سپاسگزار معلم باشد.

وی با بیان اینکه معلمان برای تربیت دانش آموزان باید کوشا باشند، افزود: تربیت دانش آموز الویت معلم و رساندن دانش آموز به کمال انسانی، هدف غایی معلم خواهد بود. ستاد بزرگداشت مقام معلم به ریاست استاندار اصفهان و در شهرستان‌ها با محوریت فرمانداران تشکیل شد، برای پویش تکریم معلمان، مسئولان استانی همکاری کردند و هر مسئولی سال گذشته برای تکریم معلمان به مدارس رفت، امسال نیز این طرح برای سراسر کشور الگو شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان با اشاره به پوششی که سال گذشته تحت عنوان معلم فداکار با هدف الگوسازی معلمان اثرگذار در استان برگزار شده، تصریح کرد: معلمانی که شاید به لحاظ شاخصه‌های بخشنامه‌ای نمی‌گنجیدند اما کارهای مهمی در منطقه خود انجام داده بود، یکی از آن‌ها آموزگاری بود که ۱۵۴۰ نفر از دانش آموز بازمانده از تحصیل را به دامن مدرسه بازگردانده یا معلمی که کودکان کار را در مدرسه جمع کرده و نه تنها به تحصیل آنان بلکه برای معیشت خانواده آنان فکر می‌کند یا معلمی که با بیماری صعب العلاج ایثارگرانه وارد کلاس می‌شود و می‌گوید که در کلاس حالم خوب می‌شود.

وی با اعلام اینکه تاکنون هزار و ۵۰۰ نفر به پویش معلم فداکار توسط خانواده‌های دانش آموزان و فرهنگیان معرفی شدند، گفت: معلم نمونه باید در همه ابعاد از جمله مسائل تربیتی، دینی، اعتقادی و آموزشی و پژوهشی و آنچه برای یک مربی نیاز است، شاخص باشد. همچنین باید اضافه کنم بر طبق عادت باید بر برگزاری نماز جماعت در مدارس تاکید داشته باشیم و معلمان نمونه باید در راس صفوف نماز جماعت باشند زیرا اگر خانواده متعالی، دانش آموز منظم و مرتب و برکت برای علم و اندیشیدن می‌خواهیم باید در نماز به دنبال آن بگردیم.

محمدرضا جانثاری معاون سیاسی امنیتی اجتماعی استانداری اصفهان، نیز در این مراسم ضمن تبریک هفته گرامیداشت مقام معلم، اظهار کرد: در دولت مردمی تصمیم بر این شد که تحولی در این موضوع اتفاق افتد و ترازی برای گرامیداشت مقام معلم انجام بگیرد. این مراسم خوب اما نمادین است، از تمامی معلمان در سطح استان اصفهان تشکر می‌کنیم و امیدواریم به وظایف خود در برابر این قشر عظیم عمل کنیم. مجلس نمادین برگزار کردن خوب است اما پاسداشت مقام معلم باید در اقصی نقاط جامعه و در تمام شئون جامعه ما سازی و جاری شود.

در این مراسم از چند معلم نمونه و فداکار استان اصفهان و همچنین مادر شهید محمدرضا تورجی زاده، همسر شهید مجتبی کلاهدوزان و خواهر شهید محمد ابراهیم همت تقدیر به عمل آمد.

 انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گلستان پایلوت بسیاری از طرح های آموزش و پرورش است
  • ۱۵۰۰ معلم فداکار در اصفهان شناسایی شدند
  • شیوه تکریم از معلمان در اصفهان تغییر کرده است
  • دورهمی دانش آموزان و دبیران ۲۹ سال پیش در میبد
  • پیشرفت و تغییر در جامعه از خط سیر مدرسه و معلم می‌گذرد
  • دبستان ۶ کلاسه خیرساز مرحوم محب‌الله شاویسی در سنندج افتتاح شد
  • بزرگ‌ترین عملیات تبیین با ۵۰ هزار گروه جهادی
  • معلمان بر شخصیت دانش‌آموزان تاثیرگذار هستند
  • بهره برداری از ۱۵۷ کلاس درس در خواف
  • آموزش ۷۰۰ دانش‌آموز در مدرسه رباتیک امیرکبیر